Vierkante vulautomaat met bladvanger

38% korting

(5.00/5 reviews)

24,95

€20,62 Excl. BTW

Vierkante vulautomaat met bladvanger om een regenton te vullen via de regenpijp. Regenton vol? Het overtollig regenwater wordt weer automatisch afgevoerd via dezelfde pijp.

Vierkante vulautomaat met bladvanger
Totaalprijs: 24,95

Verwachte levertijd: 1 tot 3 werkdagen.

Aansluitingen

 • Eenvoudige installatie
 • Beste prijs kwaliteit
 • Voor elk type regenton
 • Voor elk type regenpijp

Uitgeroepen als:

Klasse shop - Beslist.nl

Vierkante vulautomaat met bladvanger

De vierkante vulautomaat met bladvanger wordt geleverd inclusief;

 • 38% extra korting op de vulautomaat
 • Gratis verbinding set met 26,5 cm slang t.w.v. € 13,-

Regenton aansluiten op vierkante regenpijp

 • Geïntegreerde bladvanger
 • Voorzien van zomer- en winter stand
 • Geschikt voor de regenpijpen met afmetingen: 65 x 65 – 60 x 80 – 70 x 110 – 73 x 100
 • Makkelijk te installeren, beschrijving wordt meegeleverd
 • Speciaal ontworpen om vierkante regenpijpen te onderbreken die zijn aangesloten op afwateringssystemen

Vierkante vulautomaat met bladvanger die speciaal is ontworpen voor vierkante regenpijpen. Dit model is universeel en geschikt voor vierkante regenpijpen met een afmetingen van 65 x 65, 60 x 80, 70 x 110 of 73 x 100 mm. Een vulautomaat vangt regenwater op uit de regenpijp en laat dit in de regenton lopen. Op het moment dat de regenton vol is wordt het overtollige water weer afgevoerd via diezelfde regenpijp, het voorkomt dat de regenton overloopt en hierdoor overstroomt. Deze methode is met name geschikt voor regenpijpen die in de grond lopen en zijn aangesloten op een afwateringssysteem. Bij de vierkante vulautomaat met bladvanger worden koppelstukken geleverd die passen op iedere regenton. Met deze set kan de regenton maximaal 26,5 cm van de regenpijp af komen te staan.

Geïntegreerde bladvanger

Deze vierkante vulautomaat is voorzien van een geïntegreerde bladvanger. De bladvanger zorgt ervoor dat er geen blad in de regenton loopt en voorkomt verstopping in de regenpijp. Dit model beschikt over een afneembare deksel waardoor u ten alle tijden de binnenzijde kunt reinigen.

Zomer- en winterstand

Deze vierkante vulautomaat heeft twee standen, een zomer- en winter stand. Indien u in de winterperiode de regenton leeg wilt laten lopen om bevriezing te voorkomen kunt u de vulautomaat afsluiten met de winter stand. Is de ergste vorst geweest? Dan stelt u deze weer in op de zomer stand d.m.v. een schuifknop.

Vierkante vulautomaat installeren?

Het aansluiten van de vierkante vulautomaat is redelijk eenvoudig aan de hand van de bijgeleverde beschrijving. Eerste bepaald u op welke hoogte de vulautomaat aan de regenton gekoppeld moet worden. Markeer de regenpijp op dezelfde hoogte als waar de aansluiting op de regenton moet komen. Nu gaat u de regenpijp doorzagen, maximaal 3 cm onder en 6,5 cm boven deze markering zodat de vierkante vulautomaat met bladvanger er tussen past. Haal nu het bovenste kapje van de vulautomaat en snij de opening net zo groot als de diameter van de regenpijp indien nodig. Plaats het kapje terug en de automaat is klaar om tussen de regenpijp geplaatst te worden.
De slang van de verbinding set schuift u over de aansluiting van de vulautomaat totdat deze niet verder kan, dit gaat wat strak maar is nodig om de slang op zijn plek te houden. Aan het uiteinde van deze slang zit een koppelstuk met schroefdraad bevestigd die u in de regenton kunt schroeven, aan de binnenzijde van de ton kunt u indien nodig de moer bevestigen. De vierkante vulautomaat met bladvanger is nu aangesloten tussen de regenpijp en bevestigd aan de regenton, klaar voor het opvangen van gratis regenwater.

Wat is de maximale afstand tussen de regenton en regenpijp?

De lengte van de overloop is maximaal 26,5 cm, dit betekend dat de afstand tussen de regenpijp en regenton maximaal 26,5 cm kan zijn. Deze set is wel in te korten tot elke gewenste afmetingen, verlengen is mogelijk maar niet eenvoudig, dit raden wij dan ook af.

5 beoordelingen voor Vierkante vulautomaat met bladvanger

 1. Anoniem

  Afgelopen weekend geïnstalleerd op een vierkante zinken afvoer, lukt zeker! Vrij snel geleverd en super verbindingsset die er bij zat, daarmee heb je ineens alles wat je nodig hebt om je regenton aan te koppelen.

 2. Frenk Sprangers

  Inmiddels heb ik 4 van deze vulautomaten. Deze doen hun werk prima. Ik ben zeer tevreden over de afhandeling van Voertonnen van deze bestelling!

 3. Martin

  Heb dit weekend mijn tweede vierkante vulautomaat geïnstalleerd. We hebben regenpijpen van 8×8 cm en dat werkt nog juist prima. Ingenieus systeem dat efficient alle regenwater aftapt tot de regenton vol is en bladeren filtert. Het is ook voorzien van een slimme wintersluiting.

  Heb lang gezocht en nergens anders zoiets kunnen vinden. Een echte aanrader als je rechthoekige of vierkante regenpijpen hebt.

 4. Marcel

  We hebben 2 vierkante vulautomaten besteld en de bestelling werd snel geleverd. Op de verpakking staat duidelijk hoe je het moet monteren. We waren zo klaar.
  Prima service en snel te woord gestaan door klantenservice.

 5. Ruud

  Heb de vierkant vulautomaat besteld en gemonteerd. Bleek dat hij niet bedoeld was voor vierkante regenpijp van 8 bij 8. Heb hem toch kunnen monteren, maar zit aan de onderkant wat scheef. Hij vult wel goed en stopt als de ton vol is.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.