Vulautomaat Harco 70/100 mm

43% korting

(4.90/20 reviews)

40,00 22,95

€18,97 Excl. BTW

De Harcostar vulautomaat zet u tussen de regenpijp om een regenton te vullen. Zit de regenton vol? Dan stopt deze automatisch, het water loopt via de regenbuis naar beneden. De aansluiting is voorzien van een flexibele slang van 40 cm, optioneel kan er gekozen worden voor een langere slang.

Wissen

Vulautomaat Harco 70/100 mm
Totaalprijs: 22,95

Verwachte levertijd: 1 tot 3 werkdagen.

Aansluitingen

 • Eenvoudige installatie
 • Beste prijs kwaliteit
 • Voor elk type regenton
 • Voor elk type regenpijp

Uitgeroepen als:

Klasse shop - Beslist.nl

Vulautomaat Harcostar

De vulautomaat Harcostar wordt geleverd inclusief;

 • Een super scherpe prijs voor deze vulautomaat
 • Gratis koppel set met circa 40 cm flexibele slang t.w.v. € 13,-
 • Eenvoudige beschrijving met installatie instructies

Regenton aansluiten op regenpijp

 • Beste prijs / kwaliteit verhouding
 • Makkelijk te installeren, beschrijving wordt meegeleverd
 • Installatie video beschikbaar
 • Sluit perfect aan op iedere regenpijp, is op maat uit te snijden
 • Geschikt voor ronde regenpijpen met een diameter van 70 tot 100 mm
 • Geschikt voor vierkante regenpijpen van 61 tot en met 70 mm
 • Dit product hoeft niet gekikt te worden bij de aansluiting en of regenton
 • Speciaal ontworpen om regenpijpen te onderbreken die zijn aangesloten op afwatering systemen

Een kwalitatief goede vulautomaat van Harcostar die tussen iedere ronde regenpijp past van 70 tot 100 mm of vierkante regenpijp van 61 tot en met 70 mm. De product is universeel en perfect op maat te maken zonder dat u hier enige kennis of handigheid voor hoeft te hebben. De vulautomaat zorgt ervoor dat het water via de regenpijp in de regenton loopt. Op het moment dat de regenton zijn maximale wateropslag capaciteit heeft bereikt stopt deze met vullen en wordt het overtollige regenwater weer terug de regenpijp in geleid. Een flexibele slang van circa 40 cm met een koppelstuk voor de regenton is bij de prijs inbegrepen. Het koppelstuk verbind de automaat met de regenton. Plug & Play, zeer eenvoudig omdat de meeste regentonnen uit ons assortiment al een kant en klare aansluiting hebben! Indien uw regenton geen aansluiting heeft kunt u een gaatje boren ter grote van het koppelstuk, dit wijzigt zich vanzelf als u het product heeft ontvangen.

Vulautomaat op maat maken van de regenpijp?

Het op maat maken van de vulautomaat Harcostar is heel eenvoudig. De bovenkant is voorzien van een deksel met een rond gat. De deksel kunt u van de vulautomaat halen, als u deze omdraait ziet u voorgedrukte ringen met alle diameters tussen de 70 en 100 mm. Vervolgens kunt u de diameter van de regenpijp eenvoudig uitsnijden. Tip: snij ongeveer 0,5 a 1 cm groter uit dan de regenpijp, mocht er vuil in de vulautomaat komen kunt u het dekseltje langs de regenpijp omhoog tillen en schoonmaken.

Harcostar vulautomaat installeren?

Het aansluiten van de vulautomaat Harcostar is redelijk eenvoudig, gelukkig leveren wij een uitgebreide beschrijving bij dit product zodat u het altijd nog eens kunt nalezen. Wat belangrijk is voor de optimale werking van de automaat is de hoogte waarop u deze tussen de regenpijp zet. Zorg ervoor dat de bovenkant van de automaat niet hoger komt te zitten dan 1 cm onder de deksel van de regenton. Als u de hoogte heeft bepaald zaagt u +/- 4 cm tussen de regenpijp weg. Haal de deksel van de vulautomaat en draai deze om, aan de onderkant zitten voorgedrukte ringen. Snij de maat van de regenpijp uit, tip; snij iets groter uit dan de maat van de regenpijp, dan kunt u de deksel van de automaat na aansluiting nog omhoog halen om schoon te maken. Zet de vulautomaat tussen de regenpijp en bevestig de slang. Schroef nu handmatig het koppelstuk in de regenton en verbind de flexibele slang. Uw regenton is nu klaar voor gebruik en zal tijdens de eerst volgende regenbui automatisch gevuld worden met regenwater.

Welke slang afmeting moet ik kiezen?

Dit is afhankelijk van de afstand tussen de regenpijp en de regenton. De standaard lengte van de slang is 40 cm, dit betekend dat de afstand tussen de regenpijp en regenton maximaal 25 cm kan zijn. De slang moet namelijk iets doorbuigen voor een optimale werking. Voor het bepalen van de juiste slang afmeting; neem 1,5 keer de afstand tussen de regenpijp en de ton. U kunt de slang eenvoudig inkorten mocht dit nodig zijn.

20 beoordelingen voor Vulautomaat Harco 70/100 mm

 1. Henk Vos

  Een Goed Gevonden verbindingsstuk gemakkelijk te monteren – je hoef geen fitter te zijn !!!

 2. Henk Z.

  Ik heb de mijne vandaag ontvangen en die hoop ik binnenkort te kunnen monteren. Het is wel even goed mikken om de tape op de buis te plakken. In geval van twijfel zou ik hem een paar millimeter hoger plakken, het zijn gewoon communicerende vaten toch? Die speling is er onder het deksel van de ton wel, lijkt me. Mocht het toch niet kloppen, bedenk dan dat je de ton altijd nog omhoog kunt brengen door er iets onder te leggen, maar je kunt de vulautomaat in de pijp achteraf niet meer lager monteren omdat je de pijp al gezaagd hebt.

 3. Sarah

  Werkt goed en is makkelijk aan te sluiten. Alleen het uitsnijden van de juiste diameter vind ik onhandig. Het plastic ishard en als je niet uitkijkt snijd je de deksel kapot!

 4. Anoniem

  Heel makkelijk om aan te sluiten en hij werkt goed zonder te druppelen!

 5. Bert Benthem

  Snel en vlot bezorgd.
  Beschrijving is helder. Een zinken pijp geeft iets meer moeite om alles passend te maken, maar gaat vrij vlot.

 6. Maurice

  Super makkelijk aan te sluiten.

 7. Nico

  Goede kwaliteit en eenvoudig aan te sluiten (even naar het filmpje kijken ) ik zou zo weer een kopen en aan te bevelen aan iedereen.

 8. Anoniem

  Ging uitstekend, prima ding, uitleg was helder allen bleek ie hoger te moeten dan ik had berekend. Of dat nu aan mij ligt of niet is mij niet duidelijk.

 9. Anoniem

  Heb er 2 besteld, bij de eerste was het even goed kijken om de waterlijn goed te krijgen. Aansluiten was verder vrij eenvoudig en de klus was snel geklaard. De eerste regen is al opgevangen in onze regentonnen.

 10. Margreet

  Dit volautomatisch werkt prima voor mijn nieuwe Elho Green Basics regenton. Goede kwaliteit + snel geleverd. Voor installatie heb ik een instructie filmpje gekeken https://youtu.be/EqZr8kLiB-Q en dan is het prima te doen!

 11. Anoniem

  Handig…zelf op maat maken…easy

 12. Andreas

  De Harco vulautomaat werkt uitstekend; de regenton is na elke regenbui tot 2 cm onder de rand gevuld! Uiteindelijk bepaal je zelf het niveau door de regenpijp op de gewenste hoogte door te zagen. Het is even goed kijken en meten maar het wordt wel goed uitgelegd. Heb ook veel plezier van de nieuwe tapkraan die ik er bijbesteld had. Loopt heel soepel en, nog beter, hij heeft een Gardena-aansluiting om een standaard tuinslang aan te sluiten. Gebruik ik regelmatig om 10 m verderop de vijver bij te vullen met zacht en dus gezond regenwater. Kortom, het geheel is een aanwinst.

 13. Schultinge

  Ik gebruik de vulautomaat niet als tussenstuk, maar als eindstuk van de regenpijp. Ik heb een deugdelijke afsluiting gevonden voor het onderste gat. Het op maat maken van het bovenste deel ging met een scherp mes gemakkelijk.
  Deze vulautomaat is precies wat is zocht. Ik ben heel tevreden.

 14. Bengeltje

  Fijn ding en heel gemakkelijk te installeren.
  We hebben ook minder last van het geluid van de vallende waterdruppels.

 15. H.P.

  Hoewel het er niet voor bedoeld is, heb ik hem in een 80cm zinken regenpijp tegen een stenen muur verwerkt. Het deksel is stevig waardoor je behoorlijk lang moet snijden alvorens de goede maat er uit komt. Functioneert prima.

 16. Emilie

  In combinatie met de gebruiksaanwijzing op internet gemakkelijk aan te sluiten

 17. Wim

  Goed werkend systeem. Aansluiten goed te doen, mede dankzij een instructiefilmpje op internet.

 18. Marjolein

  Super makkelijk aansluitenDM

 19. A Huurneman

  Ik had al twee ontvangen en de derde was een peule schilletje.

 20. Bram KD

  Uitleg kan beter, maar uiteindelijk was het niet moeilijk om aan te sluiten. Je moet wel een beetje handig zijn.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.