Overloop set

40% korting

(5.00/6 reviews)

15,00 8,95

€7,4 Excl. BTW

Zit de regenton vol? Dan kunt u met een overloop set het overtollige water afvoeren in uw tuin. In de meeste gevallen is de regenpijp rechtstreeks aangesloten op de ton en is er geen overstort naar het riool. Combineren met een vulautomaat die afgesloten kan worden (zomer / winter stand) is ook mogelijk.

Wissen

Teflon tape (Optioneel)

Totaal: 8,95

Verwachte levertijd: 1 tot 3 werkdagen.

Aansluitingen

 • Eenvoudige installatie
 • Beste prijs kwaliteit
 • Voor elk type regenton
 • Voor elk type regenpijp

Uitgeroepen als:

Klasse shop - Beslist.nl

Regenton overloop set

Een regenton overloop is onmisbaar als u de regenpijp rechtstreeks in de regenton laat uitkomen. Als al het regenwater wordt opgevangen in de ton zal deze snel worden gevuld. Om te voorkomen dat deze overloopt sluit u een overloop set aan om het overtollige water gecontroleerd weg te laten lopen. De overloop set wordt geleverd inclusief;

 • Elders € 15 dit is ruime korting !
 • Luxe zwarte flexibele slang, keuze uit 0,5 t/m 25 meter
 • Slang pilaar
 • Bevestigingsmoer

Een overloop voor een regenton

 • Geschikt voor elk type regenton
 • Makkelijk te monteren, binnen 5 minuten klaar voor gebruik
 • Voorkomt dat de regenton overstroomd
 • Vloeit overtollig regenwater gecontroleerd af wanneer de regenton vol zit
 • TIP: Bestel een paar meter extra slang, leg de slang door de tuin en prik er een aantal gaatjes in. Bij regenval zal het overtollige regenwater nu gelijkmatig over de tuin verdeeld worden.

Indien gewenst is de overloop set voor een regenton ook verkrijgbaar in verschillende lengtes. Indien u bijvoorbeeld 4,0 meter slang nodig heeft kunt u 5,0 meter bestellen en deze zelf op maat snijden. Makkelijk te monteren op iedere regenton. Vloeit het overtollige regenwater af wanneer de regenton vol zit, dit voorkomt dat een regenton overloopt met water. Luxe zwart geribbelde slang van hoge kwaliteit, voorkomt algengroei, redelijk buigzaam. Onmisbaar als u de regenpijp zonder ondergrondse afvoer rechtstreeks koppelt aan de regenton.

Heeft u een regenpijp die is aangesloten op het riool en wilt u deze niet volledig afkoppelen? Sluit dan de ton aan met een vulautomaat die afgesloten kan worden, ook wel een zomer en winter stand genoemd. U kunt dan een overloop set en een vulautomaat met elkaar combineren. Zo loop het water via de regenpijp door een vulautomaat in de regenton. Zit de regenton vol dan loopt het water via de overloop set uw tuin in. Is de tuin vochtig genoeg en zit de regenton vol? Dan draait u de vulautomaat (toevoer) dicht door deze op de winter stand te zetten. Nu loopt al het regenwater weer rechtstreeks via de regenpijp in de afvoer (riool).

Hoe sluit ik een overloop aan op de regenton?

Bijna alle regentonnen uit ons assortiment hebben al een opening aan de zijkant bovenzijde waar u de overloop set op kunt bevestigen. Deze is afgedicht met een dop die u kunt verwijderen, wip of schroef de dop met enig beleid vanuit de binnenkant uit de regenton. Wanneer u een regenton aanschaft die geen opening of aansluit mogelijkheid heeft aan de bovenzijde, vaak het geval bij houten regentonnen, kunt u het beste circa 5 cm onder de deksel een aansluiting maken voor de overloop. Dit doet u door een gat te boren of te snijden ter grote van het schroefdraad van het koppelstuk. Vervolgens steekt u het koppelstuk door de opening en bevestigd de moer aan de binnenzijde. Mocht deze naar verloop van tijd iets gaan lekken dan kunt u dit inwikkelen met teflon tape of een rubberen ring plaatsen (niet inbegrepen), afkitten aan de binnenzijde met siliconenkit is ook een optie. Indien u een echte houten regenton heeft met een wand dikte van meer dan 0,8 cm dan zal u het koppelstuk moeten verlijmen i.p.v. aandraaien met de bevestigingsmoer.

6 beoordelingen voor Overloop set

 1. Ron Vranken

  Snelle verzending en een top service!
  Een probleem met de bestelling werd zeer snel opgelost.
  Ik kan voertonnen.nl dan ook aan iedereen aanraden.

 2. AC Scherpenisse Spijkenisse

  het kan niet beter de snelheid bezorging de klant vriendelijkheid en de prijs keuze harstikke goed.

 3. Silvia Fonhof

  Wij zijn razend enthousiast, hij staat schitterend onder ons afdak. Komende week een 2e ton bij bestellen. Erg praktische vormgeving en past perfect bij onze schutting met hetzelfde motief, een absolute aanrader !

 4. Lucien

  goede en snelle afhandeling.
  hier kan je met 1 gerust hart iets bestellen.

 5. Henk

  Ja hoor alles is snel en goed ontvangen.
  En past natuurlijk hartstikke goed.
  Hartelijk dank.

 6. Patrick

  De levering was snel. Ik heb vervolgens gebeld met een vraag over de installatie. Zeer vriendelijk geholpen. De ton heb ik daarna geplaatst. Met de harde regebuien was deze in een mom vol, dus was ik blij dat ik ook de overloopslang gekocht had. Ik ben erg tevreden.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.